local heroes

Local Hero Haarlem: Monique

Zakenreisadviseur

  • Leeftijd:
  • 52
  • Type Bedrijf:
  • Local Hero Haarlem

Monique is een echte luchtvaartexpert en weet voor haar klanten altijd de beste routes te adviseren, een echte rot in het vak dus!

Onze Local Hero voor de regio Haarlem aan het woord over haar passie voor het zakenreizenvak!

Getrouwd (en 2 pubers van 14 & 17)
Hobbies hardlopen en keepster
Opleiding MBO & HBO Toerisme 
Specialismen: IATA expert (vliegtickettarieven) 

 

Monique werkt al 30 jaar in het toerisme en heeft ervaring opgedaan in alle facetten van de reiswereld. Haar passie voor reizen en het vak is in die tijd onverminderd hoog gebleven. 

"Ik vind het nog altijd een uitdaging om het beste voor een klant te vinden en ga om die reden elke dag met plezier naar het werk. Ervaring kennis en kunde komt met de jaren, maar je moet wel echt de passie hebben om constant op zoek te gaan naar de best passende oplossing voor de klant. 

De afgelopen jaren heb ik de meest uiteenlopende functies gehad maar ben ik altijd trouw gebleven aan het toerisme. Na mijn HBO opleiding Toerisme ben ik gaan werken op een reisbureau. Na de nodige ervaring te hebben opgedaan ben ik aan de slag gegaan bij Rotterdam Airport, waar ik de IATA afdeling opgezet heb. Hier heb ik veel van mijn  IATA kennis op kunnen doen. 

 

 

Daarna ben in de inkoop van hotels gaan doen in Indonesië, waar ik 5 jaar gewoond heb. Uiteindelijk bracht mijn kinderwens mij en mijn man weer terug naar Nederland. Terug in Nederland ben ik uiteindelijk beland bij SME Travel. Na al mijn jaren in het toerisme vind ik het contact met klanten toch het leukst. Ik krijg er een kick van om mijn kennis in te zetten bij complexe boekingen om de meest efficiënte vlucht voor de klant te vinden. Klinkt gek maar het is vaak echt puzzelen!

Een vliegticket boeken kan iedereen, maar zo simpel is dat voor zakenreizigers vaak niet. Je hebt veelal te maken met een complexe uitvraag en dat vereist verregaande kennis van vliegtarievenstructuren. Zo weet ik ongebruikelijke routes en specifieke wensen snel te vinden en om te zetten naar een boeking. 

Zakenreizigers hebben vaak wensen die niet zo één, twee, drie op een site of booking tool te vinden zijn. Zo hebben wij een klant waarvoor ik altijd Emirates boek. Daarbij moet de vlucht makkelijk wijzigbaar zijn en wenst de klant altijd een stoel in de Business Class. Zodat er geslapen of gewerkt kan worden tijdens de reis. Door mijn luchtvaartexpertise kan ik snel schakelen en specifieke wensen registeren en omzetten naar de meest voordelige boeking voor de klant. “

Mijn kracht is dan ook echt luisteren, registreren, denken en uitvoeren, toegespitst op de wensen van de klant!

Benieuwd naar onze local heroes?

Laat uw gegevens achter of neem contact met ons op

Contact SME Travel